shutterstock_215485492

Hevosurheilulajit ovat ehdottoman uljaita ja siten erittäin kuvauksellisia lajeja. Hevonen on arvokkaan näköinen eläin, ja esimerkiksi esteratsastuksessa esiintyy erilaisia hyppyjä, loikkia ja sitä myötä asentoja, joista napatut kuvat ovat onnistuessaan hyvin vaikuttavia. Hevosurheilulajien valokuvaamisessa kannattaa pitää mielessä muutama aiheeseen liittyvä vinkki, jotta kuvista tulisi mahdollisimman onnistuneita.

Vauhdikkaiden hevosurheilulajien, kuten esteratsastuksen kuvaamisessa ajoitus on kaiken A ja O. Hevosen liikkuvat erittäin nopeasti, mistä syystä kuvaajan tulee olla valppaana koko ajan. Kannattaa valmistautua siihen, että kuvia täytyy napsia koko urheilusuorituksen ajan, sillä vauhdikkaita lajeja ja nopeita liikkeitä kuvatessa osa kuvista tulee epäonnistumaan joka tapauksessa. Nykyajan teknologian myötä epäonnistuneita kuvia voi kuitenkin karsia jälkeenpäin, ja jättää jäljelle ainoastaan onnistuneet ja oikein kohdentuneet kuvat. Tavoitteena on tietenkin saada sekä hevonen että ratsastaja näyttämään mahdollisimman hyvältä, eli näyttävältä ja oikein tarkennetuilta.

Erilaisiin asentoihin – sekä hevosen että ratsastajan – kannattaa myös kiinnittää huomiota. Hevonen näyttää valokuvassa uljaalta, kun sen jalat ovat sivulta kuvattaessa tarpeeksi auki niin, että mikään jalka ei ole toisen edessä. Myös etujalka hieman koukussa maanpinnan yläpuolella näyttää erityisen hyvältä hevosta kuvattaessa. Ratsastajan asennolla ja ryhdillä on myös luonnollisesti merkitystä. Mitä parempi ryhti ja asento ratsastajalla on, sitä paremmalta kuva kokonaisuutena näyttää. Kuvaaja voi myös kokeilla eri perspektiivejä. Tärkeintä on kuitenkin, että hevonen näyttää kuvassa ryhdikkäältä ja on suunnilleen kuvan keskiössä.